Klokvoorverkoop Planten vanaf 1 maart beschikbaar in FloraMondo

  Vanaf 1 maart 2015 is Klokvoorverkoop Planten voor plantenaanvoerders en planteninkopers in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg beschikbaar in FloraMondo, het online handelsplatform van FloraHolland.

  Aanvoerders kunnen met FloraMondo Klokvoorverkoop een deel van de partij die ze voor de klok in Aalsmeer, Naaldwijk of Rijnsburg zetten, al vóór het veilproces aanbieden in FloraMondo, tegen een vaste prijs.

  Inkopers kunnen het aanbod vanaf 12.00 uur tot de volgende ochtend 05.00 uur al digitaal afnemen. Nog voordat er geveild wordt, zijn zij hierdoor zeker van (een deel) van de partij tegen een vaste prijs. Ook bij kleine hoeveelheden. De levering vindt plaats via de reguliere klokdistributie. Dit levert aanvoerders dan ook geen extra transportkosten op.

  PlantConnect

  Voor het inzien van beschikbaar aanbod en het bestellen van directe handel kunnen handelaren gewoon gebruik maken van PlantConnect. Voorlopig maken ze dus gebruik van twee systemen: PlantConnect voor de directe handel en FloraMondo voor Klokvoorverkoop Planten.

  De klokvoorverkoop van bloemen inmiddels kent wekelijks steeds meer transacties.

  Bron: Vakblad voor de Bloemisterij