Koningin Máxima bij NAJK-symposium ‘van Traditie naar Ambitie’

Koningin Máxima is op donderdag 20 november aanwezig bij het symposium ‘van Traditie naar Ambitie’ van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). Tijdens het symposium staat het gezinsbedrijf in de agrarische sector centraal. Het symposium wordt speciaal georganiseerd voor jonge boeren en tuinders uit Nederland.

Het symposium gaat in op de kracht van het agrarische gezinsbedrijf, mogelijke financieringsstructuren en kansen voor jonge boeren en tuinders in de bedrijfsovername.

Vereerd
„NAJK voelt zich zeer vereerd om Hare Majesteit Koningin Máxima te mogen verwelkomen tijdens het symposium. De komst van de koningin bevestigt haar betrokkenheid met de agrarische sector”, aldus Eric Pelleboer, voorzitter bij NAJK. „Wij zijn blij dat Koningin Máxima openstaat voor het verhaal van de voedselproducenten van morgen. Hiermee onderschrijft ze het belang van een sterke agrarische sector, voor nu en in de toekomst.”

Oudste familiebedrijf
Ook staatssecretaris Dijksma van het ministerie van Economische Zaken zal tijdens het NAJK-symposium aanwezig zijn. De staatssecretaris zal op het evenement het oudste agrarische gezinsbedrijf van Nederland bekendmaken.

Tevens delen deze dag vier ambitieuze jonge agrarische ondernemers hun visie omtrent ‘van Traditie naar Ambitie’ toegespitst op hun eigen bedrijfsontwikkeling.