Koninklijke onderscheiding voor Hans Kuilboer

Oud-potplantenteler Hans Kuilboer uit Heerhugowaard is op 24 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange verdienste voor de potplantensector in het algemeen en de kalanchoëteelt in het bijzonder.

De 73-jarige Kuilboer was tot 2012 kalanchoëteler. Sinds 1985 heeft hij zich ook daarbuiten ingezet voor dit siergewas. Zo was hij van 1983 tot 2013 bestuurlijk betrokken bij FloraHolland. Hij zat in de Potplantencommissie, in het bestuur van de sectie Noord-Holland en werd later voorzitter.

In 1985 werd hij voorzitter van de Nederlandse Tuinbouw Studieclubs, subcommissie Kalanchoe. Ook was Kuilboer aanwezig voor promotiedoeleinden op de Keukenhof en de Floriade. Daarnaast was hij actief betrokken bij het Proefstation voor de Bloemisterij en jarenlang jurylid bij de Vaste Keurings Commissie (VKC).

VKC Anjercomité
Ton van Vliet uit Honselersdijk werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij onder meer van 2001 tot 2012 keurder was voor het gewas anjers van de VKC en voorzitter van het Anjercomité van de VKC.

Sinds 2008 is Van Vliet adviseur voor het Ondernemersklankbord, een landelijk netwerk van oud-ondernemers en adviseur van Koppelen Ondernemers. Koppelen Ondernemers brengt ondernemers in de glastuinbouw in contact met gelijkgestemde bedrijven met als doel onderlinge samenwerking en mogelijk samengaan. Ook is Van Vliet sinds 2004 als expert Bloemen actief bij het Project Uitzending Managers (PUM).