Vakblad voor de Bloemisterij Koppert breidt uit in biologische zaadbehandeling

Koppert breidt uit in biologische zaadbehandeling

0

Koppert neemt drie biologische zaadbehandelingsproducten en bijbehorende registraties en intellectueel eigendom over van BioAgri, onderdeel van de Zweedse agrarische coöperatie Lantmännen

De kern van de overeenkomst zijn drie biologische zaadbehandelingsproducten gebaseerd op de bacterie Pseudomonas chlororaphis, bekend onder de productnamen Cedomon, Cerall en Cedress. Deze producten behoren tot de eerste groep geregistreerde biofungicides in Europa voor de behandeling van zaad van tarwe, gerst, haver, rogge, triticale (Cedomon en Cerall), peen en erwten (Cedress). De gepatenteerde bacterie Pseudomonas azotoformans is ook inbegrepen in de transactie.

Met deze overeenkomst breidt Koppert haar mogelijkheden uit op het gebied van biologische zaadbehandeling. Het Zweedse BioAgri blijft de markt in Scandinavië en rondom de Baltische Zee bedienen, aangevuld met producten van Koppert. De overdracht van klanten zal in samenspraak verlopen.

Kopperts Global Business Development Manager, Martin Koppert, ziet veel kansen in het ontwikkelen van biofungiciden en bijbehorende technologieën. Deze overname past bij Kopperts strategie om biologische zaadbehandelingsproducten voor een bredere groep gewassen beschikbaar te stellen. Op langere termijn zien hij mogelijkheden voor de biologische bestrijding van Fusarium. Kenneth Alness, Managing Director van Lantmännen BioAgri stelt dat de ervaring van BioAgri in zaadbehandeling en de expertise van Koppert op het gebied van productie, logistiek en formulering van microbiologische oplossingen zullen resulteren in effectieve, economische en duurzame voordelen voor telers.