Aardwarmteproject Trias Westland in bedrijf

Vanaf 15 juli is de aardwarmtebron Trias Westland in bedrijf. De warmte wordt gewonnen uit de Onder-Krijtlaag op 2,3 kilometer diepte. Uiteindelijk krijgen 26 glastuinbouwondernemers in de omgeving deze warmte, in totaal ongeveer 20 MWth , geleverd

Week 28 zijn de werkzaamheden aan de injectieput naar tevredenheid afgerond. De productie verloopt inmiddels stabiel, waarbij de flow de komende periode langzaam wordt opgevoerd. Het afkoelen gaat boven verwachting goed. „Er is veel interactie tussen de 26 deelnemers en ons team om de retourtemperatuur zo laag mogelijk uit te laten komen”, aldus Marco van Soerland, directeur Trias Westland.

De aandeelhouders van Trias Westland, Capturam, HVC en Royal FloraHolland, zien voldoende mogelijkheden voor het realiseren van een tweede aardwarmtedoublet.

13,5 kilometer warmtenet

In november 2017 zijn de boringen van de productie- en injectieput gestart. In mei 2018 de aanleg van het warmtenet van 13,5 kilometer, waarvan 7,5 kilometer uit boringen bestond. De naam (Trias) verwijst naar de geplande diepte van de boring naar de Trias-laag op 4 kilometer diepte. Dat werd uiteindelijk een onderzoeksboring. Ze was niet geschikt voor warmtelevering. Het geothermieproject haalt nu zijn energie uit de Onder-Krijtlaag op 2,3 kilometer diepte.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties