Aftellen tot Nationale Tulpendag 2020

Met de doop van de rode tulp ’Make-A-Wish’ is deze week het aftellen tot de Nationale Tulpendag op zaterdag 18 januari echt begonnen. Op de Dam in Amsterdam wordt dan voor de 9e keer een pluktuin met 200.000 tulpen gecreëerd.

 

Wenskinderen Femke (6) uit Weesp en Zoé (6) uit Purmerend doopten afgelopen maandag, verkleed als echte prinsesjes, een nieuwe, rode tulp: Tulipa ‘Make-A-Wish’. Ze werden geassisteerd door musicalster en actrice Pia Douwes, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland en Hanneke Verburg, algemeen directeur van de stichting. Zaterdag 18 januari, Nationale Tulpendag, geven de prinsesjes tevens het officiële startsein van het nieuwe tulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam openen ze om 13.00 uur een pluktuin met meer dan 200.000 tulpen. Iedereen mag er gratis een bosje plukken van de organisatie, alle tulpentelers verenigd in Tulpen Promotie Nederland (TPN)

Rode tulp

De nieuwe tulp heeft een intense, rode bloemkleur met een stevige steel (lengte 38 cm) en de bloemblaadjes ontvouwen zich maximaal tijdens de bloei. De bloemdoorsnede is dan 7 cm. De tulp is afkomstig van kwekerij Smit Flowers uit Spierdijk, het bedrijf van TPN-voorzitter Arjan Smit. De nieuwe tulp zal vanaf volgend jaar mondjesmaat verkrijgbaar zijn.

Jubileumjaar Make-A-Wish Nederland

Make-A-Wish Nederland viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Met ruim 400 vrijwilligers realiseert zijn jaarlijks meer dan 600 wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte.

Wenskinderen Femke (6) uit Weesp en Zoé (6) uit Purmerend doopten, verkleed als echte prinsesjes, een nieuwe, rode tulp: Tulipa ‘Make-A-Wish’. Ze werden geassisteerd door musicalster en actrice Pia Douwes, ambassadeur van Make-A-Wish.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties