All Climate Greenhouse geopend in World Horti Center

Donderdag 4 juli is de All Climate Greenhouse in World Horti Center geopend. De onderzoekskas vol futuristische glastuinbouwtechnologie is tevens leslokaal.

De All Climate Greenhouse is een grote kas als buitenschil met daarin een wat kleinere kas met twee afdelingen. In de buitenste kas kan elk buitenklimaat ter wereld nagebootst worden, waarna in de binnenste kas gekeken kan worden hoe in dat klimaat de teelt van diverse gewassen geoptimaliseerd kan worden. Zo staat de buitenste kas momenteel afgesteld op het klimaat van Vietnam en wordt er in de binnenste kas door studenten onderzocht wat de effecten van verschillende temperaturen zijn op de komkommerteelt.

Ontwikkeld door 8 bedrijven

De All Climate Greenhouse is ontwikkeld door bedrijven die participeren in World Horti Center. Dat zijn Demokwekerij Westland, BOM Group, Ridder Group, Priva, Hoogendoorn Growth Management, Hortilux Schréder, AAB NL en Stolze. Leerlingen van Lentiz/MBP Westland mogen het gebruiken als leslokaal.

Smart Industry

Rinke Zonneveld overhandigde als vertegenwoordiger van Team Smart Industry het Fieldlab-keurmerk voor de All Climate Greenhouse. Het Team Smart Industry stimuleert bedrijven om slimme technologie en digitalisering toe te passen en zo nieuwe businesskansen te creëren. Het team is in november 2014 opgericht door het ministerie van Economische Zaken, TNO, de Kamer van Koophandel, de Koninklijke Metaalunie, FME en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en voert sinds begin 2018 de Implementatieagenda 2018-2021 uit.

Fieldlabs

In Fieldlabs delen de deelnemers kennis en bundelen krachten op het snijvlak van onderwijs en bedrijfsleven. Binnen een netwerk van 41 Fieldlabs worden regionale economische samenwerkingen versterkt.. Door aan te sluiten bij het netwerk van Fieldlabs, maak je ook direct deel uit van de regionale Smart Industry Hubs. Deze hubs hebben twee belangrijke rollen, namelijk het verknopen van de verschillende Fieldlabs aan elkaar en het verbinden van het mkb met Smart Industry.

Studenten van Lentiz | MBO Westland knipten als openingsceremonie een lint vol groenten uit de onderzoekskas door. De All Climate Greenhouse ziet u op de achtergrond.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties