Dümmen Orange doneert tonnen aan Amerikaanse tuinbouwpromotie

Veredelingsconcern Dümmen Orange doneert de komende drie jaar €390.000 aan Seed Your Future, een Amerikaanse non-profit organisatie die de tuinbouw in de Verenigde Staten promoot en jongeren aanspoort om een carrière in die bedrijfstak op te bouwen. „Wij dragen graag ons steentje bij aan de toekomst van de Amerikaanse tuinbouw, een markt die voor onze onderneming uitermate belangrijk is”, aldus CEO Biense Visser.

„Een carrière in de tuinbouw moet geen ver-van-mijn-bed show zijn, want zonder nieuwe instroom heeft de sector geen toekomst”, stelt directeur Kate Santos van Dummen Orange North America. „Met de substantiële bijdrage van Dümmen Orange zijn we weer een grote stap verder in het bereiken van ons doel om het geschoolde kader in de tuinbouw verder uit de bouwen en het talent voor de toekomst veilig te stellen”, zegt directeur Susan Yoder van Seed Your Future.

Seed Your Future wil op verschillende manieren Amerikaanse jongeren bereiken op het moment dat zij zich oriënteren op hun toekomstige studie en carrière. Door het aangaan van het gesprek en jongeren waar nodig te steunen in hun beroepskeuze, probeert de organisatie hen te winnen voor de wereld van planten. Voor zowel het middelbare, hogere als wetenschappelijke onderwijs heeft de organisatie educatieve programma’s opgezet om de tuinbouw naar een hoger plan te tillen. Seed Your Future krijgt steun van meer dan 150 partners, waaronder mede-oprichters Longwood Gardens en de American Society for Horticultural Science.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties