Teler krijgt ongelijk over ‘invliegend’ onkruid

Een teler in Monster heeft te snel geconcludeerd dat pluizen van akkerdistel afkomstig zijn uit een nieuw recreatieterrein naast zijn kas. Vaker maaien is daarom niet nodig volgens de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling Delfland.

De teler klaagde over overlast door akkerdistel, afkomstig van het nieuwe recreatieterrein Poelzone tussen Monster en ’s-Gravenzande. Hij zag pluizen van deze plant door de kas zweven en wilde de bestrijding van distels aan de orde te stellen. De KNNV is ter plekke gaan kijken of het zinvol is om de Poelzone, waar diverse wilde planten zijn ingezaaid, veel vaker te maaien.

De KNNV vond 25 soorten onkruid in de kas aan. Geen van die soorten zijn in de Poelzone ingezaaid. Zes soorten komen daar wel voor, maar het merendeel is algemeen in het Westland. Het meer maaien van de Poelzone heeft daarom volgens de KNNV geen enkele zin. Ze constateert tevens dat onkruidzaden sowieso zonder belemmeringen via luchtramen of de deur de kas in kunnen komen.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties