Van der Ende Groep premium partner Dutch Greenhouse Delta

Van der Ende Groep is als premium partner toegetreden tot Dutch Greenhouse Delta (DGD). Deze stichting werd in 2017 opgericht om de Nederlandse glastuinbouw wereldwijd te promoten. De stichting richt zich op samenwerking van verschillende bedrijven om grootschalige complexe projecten en vraagstukken over voeding, watergebruik en energie in de groeiende megasteden aan te pakken. Door de krachten te bundelen, ontstaat een uniek en daadkrachtig platform van kennis en kunde.

Grote opdrachtgevers in het buitenland vragen om geïntegreerde oplossingen voor de glastuinbouw. Van techniek bij de bouw tot aan het management ten tijde van de operatie. Deze bedrijven zoeken vooraf zekerheid in hun toekomstige bedrijfsvoering, over het productieniveau en de wijze van afzet. Juist door intensieve samenwerking kunnen gespecialiseerde Nederlandse bedrijven deze totaaloplossingen bereiken. Onlangs werd de eerste strategische samenwerking gesloten voor de ontwikkeling van een innovatiepark in Jiashan, de belangrijkste economische delta van China.

Lex van der Ende, managing director van de Van der Ende Groep noemt DGD „een prachtig initiatief, waar wij graag in participeren”. „Wanneer we de spreekwoordelijke Chinese muren tussen onze bedrijven weten te slechten en de handen ineen slaan, zijn we in staat om daadwerkelijk impact te hebben op de mondiale uitdagingen op het gebied van voedsel, energie en water.”

Naast Van der Ende Groep zijn nog vijftien andere glastuinbouwtoeleveranciers premium partner van DGD. Ook wordt samengewerkt met brancheorganisaties AVAG en Glastuinbouw Nederland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties