Derde editie GreenTech weer een stukje groter

De derde editie van de tuinbouwbeurs GreenTech, die van 12 tot 14 juni in RAI Amsterdam wordt gehouden, is 20% groter dan de vorige editie. Op dit moment is 97% van de standruimte gereserveerd. Volgens de organisatie bewijst dit dat GreenTech Amsterdam zich op de kaart heeft gezet als het internationale platform voor de tuinbouwsector.

De bezoeker kan dit jaar minimaal 450 exposanten, wereldwijde marktleiders en innovators, op het gebied van tuinbouwtechnologie ontmoeten. Ook is er een uitgebreid kennisprogramma met meer dan 80 sessies in drie theaters (Food & Flower Crops Theatre, Climate, Water & Energy Theatre, Trends & Innovation Theatre). Verder brengt GreenTech naast het Vertical Farming Pavilion ook het Precision Horticulture Pavilion, met aandacht voor sensoring, camera’s, robotisering en digitalisering. En maakt het Medicinal Crops Pavilion, waar onder andere technologie voor medicinale cannabisproductie centraal staat, onderdeel uit van de programmering.

Als nieuw segment voegt GreenTech dit jaar The Organic Farmers Fair (TOFF) toe, waar kennis en innovatie op het gebied van biologische landbouw 3 dagen in de schijnwerpers staan. Samen met IFOAM, FiBL, vijf partners – Bejo, DCM, Steketee, Koppert Biological Systems en Delphy – plus Wageningen University & Research als ondersteunende partner, is er een kennisprogramma op hoog niveau opgezet dat de meest relevante kwesties in detail zal bespreken. TOFF is dé internationale ontmoetingsplaats voor biologische telers maar ook ’conventionele’ telers die een overstap naar biologisch overwegen.

Greentech Summit
Voorafgaand aan de beurs, vindt op 11 juni 2018 de GreenTech Summit plaats. Dit congres biedt 750 investeerders, veredelaars en telers de kans om te netwerken, maar vooral ook om deel te nemen aan een hoogwaardig programma. Onder de titel ’The future of horticulture – insights for the next decade’ zullen visionairs en experts hun visie delen over hoe de wereld van de tuinbouw er over 10 jaar uit zal zien.

Dagvoorzitter van de Summit is standup comedian Greg Shapiro. Sprekers zijn onder andere Stijn Baan (Koppert Cress), Martin Koppert (Koppert Biological Systems), Mike Vermeij (BOM Group) en Christian Kromme, futurist, spreker en auteur van ’Humanification’. Kromme gaat in op (het DNA van) innovatie en hoe het zelf te ontsluiten en toe te passen in de (tuin)branche, de gemeenschap en ons leven.

Gratis registreren tot 5 juni
Wie Greentech wil bezoeken, kan zich tot 5 juni gratis registreren op www.greentech.nl. Daarna geldt er online een toegangsprijs van € 40,- incl. btw. Tijdens beursdagen kan er alleen aan de kassa een ticket gekocht worden voor € 70,- incl. btw.

Deelname aan de Summit kost € 495,- ex btw. Kaarten hiervoor zijn eveneens te koop via www.greentech.nl.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties