Directie Royal FloraHolland houdt jaarrekening nog vast

De directie van Royal FloraHolland biedt de jaarrekening van 2018 nog niet ter goedkeuring aan de Ledenraad aan. De reden is dat de aard en omvang van de diefstal die recent aan het licht kwam, nog niet duidelijk zijn.

De Ledenraad van RFH heeft de directie vier maanden uitstel gegeven om de jaarrekening aan haar voor te leggen. De veiling is verzekerd tegen diefstal. Onderzocht wordt in welke mate de verzekeraar moet uitkeren. Zeker is dat niet de volledige schade is gedekt; er is eigen risico. Welke impact de diefstal uiteindelijk gaat hebben op de jaarrekening weet RFH nog niet.  De veiling kan bovendien niet zeggen hoeveel geld er ontvreemd is en op welke wijze dit gebeurde. Het onderzoek is in volle gang, waarbij het Vakblad voor de Bloemisterij van enkele grote kwekerijen hoorde dat zij gebeld zijn voor meer info over deze zaak.

De veiling deed vorige maand aangifte van de diefstal en een medewerker van FloraHolland is voor deze zaak aangehouden door de politie. Zie hier een verslag van de eerste Ledenraad- meeting.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties