Duitse erkenning voor stapeldop CC/DC containers

Van Vliet Containers heeft een 100% gerecyclede plastic dop ontwikkeld voor het veilig stapelen van CC/DC Containers. De stapeldoppen zijn december 2019 getest en goedgekeurd door DEKRA, hét onafhankelijk Duitse keurinstituut.

 

De Duitse verkeerswetgeving verplicht om karren/ladingdragers veilig te stapelen met geteste- en goedgekeurde stapelhulpmiddelen. De politie en BAG (Bundesambt für Güterverkehr) controleren preventief op veilig transport en bij ongevallen en incidenten worden transporten en bedrijven streng gecontroleerd op voorgenomen veiligheidsvoorschriften. Voor partijen die zich niet houden aan de richtlijnen kunnen de gevolgen aanzienlijk zijn.

 

Het Duitse SVLFG (Soczialversicherung für Landwirtschaft Forsten und Gartenbau) adviseert om stapeldoppen te gebruiken voor het stapelen van CC/DC containers. Van Vliet Containers levert gebruikers van hun sustainable stapeldop een digitale kopie van het DEKRA certificaat.

Richtprijs per dop is 18 cent, dat is volgens Van Vliet goedkoper dan stapeldoppen van andere aanbieders. Een van die aanbieders is het Duitse bedrijf Domi-Tec, dat in 2018 een Taspo-Award én een Indega IPM innovatie Award won met hun door DEKRA gecertificeerde stapeldop.

De nieuwe dop van Van Vliet heeft een extra flap ten opzichte hun oude (niet gecertificeerde) dop, wat zorgt voor extra stevigheid en veiligheid. Voor informatie over de stapeldoppen kunt u contact opnemen met Van Vliet Containers.

 

detail van de stapeldop
Stapelen van CC/DC-karren kan veilig met de goedgekeurde, zwarte doppen van Van Vliet Containers
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties