Drie debutanten op de Flowertrials 2018

Aan de Flowertrials, die van 12 tot en met 15 juni van dit jaar worden gehouden, doen 60 veredelaars uit het Westland, de regio Aalsmeer en het Duitse Rheinland Westfalen. Onder de deelnemers die hun meest actuele aanbod aan potplanten en eenjarige zomerbloeiers laten zien, zijn drie debutanten.

Dit meldt de organisatie. De nieuwkomers zijn Gruppo Padana, Roses Forever en Queen Genetics.

Gruppo Pandana veredelt en levert uitgangsmateriaal voor telers. Dit Italiaanse bedrijf heeft zich toegelegd op de productie van jonge planten uit zaad en van stek van een breed assortiment potplanten, eenjarige zomerbloeiers en jonge groenteplanten. Gruppo Padana is verder actief op het gebied van de veredeling van Primula (Primabella) en Viola, en is tevens de exclusieve distributeur van Lavandula Lavinia (Plantinova) en Argyranthemum Grandaisy (MNP Flowers) voor Italië.

Roses Forever is een Deens veredelingsbedrijf van potrozen, opgezet door de familie Eskelund. Het veredelingsprogramma van dit bedrijf richt zich behalve op de geschiktheid voor de teelt, op het vernieuwende karakter, de kleur, geur, grootte en fraaiheid van de bloem en op de bruikbaarheid van het ras voor verschillende series en potmaten.

Queen Genetics is een Deens veredelingsbedrijf dat internationale bekendheid geniet vanwege het brede assortiment van ethyleen tolerante pot- en snijkalanchoes. Als aanvulling op de laatste innovaties laat Queen® Genetics ook nieuwe potrozen, potchrysanten, Euphorbia milli, potasters en Echeveria zien in het nieuwe World Horti Center in Naaldwijk.  Gruppo Padana en Roses Forever tonen hun assortiment bij MNP Flowers in Aalsmeer.

Vanwege de overname van de Deense veredelaar Dalina Genetics is aan de individuele deelname van dit bedrijf aan de FlowerTrials een einde gekomen. Verder heeft Cultivaris uit Duitsland besloten dit jaar niet deel te nemen, maar is in 2019 wel weer van de partij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties