Globe Plant stopt opkweek zomerbloemen

Globe Plant stopt per 1 oktober 2019 met de opkweek van zomerbloemen. Teveel kasruimte bleef te leeg in het streven om goede kwaliteit uitgangsmateriaal van deze diverse productgroep te maken.

Drie jaar geleden maakte de vermeerderaar uit Vierpolders een vliegende start met de opkweek van zomerbloemen. Noordam Plants stopte eind 2016 met de productie van uitgangsmateriaal voor de sierteelt. Globe Plant nam een belangrijk deel van het sortiment over; Ageratum, Ammi majus, Antirrhinum, Callistephus, Campanula, Celosia, Delphinium, Matthiola, Panicum en Ranunculus. Ook diens vertegenwoordigers Jan Noordam en Nic Straathof gingen werken voor de veredelaar uit Vierpolder.

Aantallen bleven te klein

De aantallen planten die Globe Plant uiteindelijk van siergewassen kon maken, bleven volgens mede-directeur Vera Grootscholten te klein. „De kwaliteit van het uitgangsmateriaal was goed, maar zomerbloemen opkweken is een mooie, arbeidsintensieve teelt. En om de beste planten te maken, heb je diverse klimaatafdelingen nodig. Die klimaten combineren nauwelijks met onze andere producten. Hierdoor blijven er binnen ons bedrijf te veel vierkante meters ongebruikt leeg liggen. Terwijl er voor onze andere producten te weinig ruimte is. Daarom stoppen we met de zomerbloemen opkweek. Puur om bedrijfseconomische redenen.”

De sierteeltvertegenwoordigers Nic Straathof , Rene van Berlo en Jan Noordam  gaan verder met hun eigen verkoopactiviteiten. Globe Plant gaat verder met het opkweken van hun bekende groenteplanten en potplanten en met de opkweek van gewassen in opdracht van derden.

De stand van Globe Plant op de Trade Fair Aalsmeer, november 2018
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties