Grootouderdag dit jaar in tien landen

Dit jaar vindt Grootouderdag in tien landen plaats. Het initiatief van Charles Lansdorp, die er ooit mee startte in Italië vindt in oktober ook plaats in Slovenië, Nederland, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Rusland, Spanje en Kroatië.

Grootouderdag probeert de oudere generatie te verbinden met de jongere generaties. De bedoeling van de dag is dat kleinkinderen hun opa’s en oma’s bloemen en planten cadeau geven als dank voor de goede zorgen. De grootouders vertellen op hun beurt over bloemen en planten. Hierdoor moet de liefde en kennis die bij de oudere generatie voor bloemen en planten overgedragen worden op de jonge generatie.

Grootouderdag sluit aan bij een belangrijk thema in de wereld: vergrijzing. Bovendien brengt ze bloemen en planten onder de aandacht van jongeren. Jongeren kopen steeds minder vaak bloemen. Gaan ouderen bijvoorbeeld nog naar het graf om bloemen te leggen, jongeren doen dat minder.

Grootouderdag is op 2 oktober in Italië, Spanje, Kroatië en Slovenië, op 7 oktober in Nederland, het VK, Ierland, op 14 oktober in Duitsland en Oostenrijk en op 28 oktober in Rusland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties