Hans van Holstein nieuwe voorzitter gewascoöperatie Gerbera

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de gewascoöperatie Gerbera op 14 november 2018 is Hans van Holstein gekozen als nieuwe voorzitter. Van Holstein is al enkele jaren actief binnen de landelijke commissie Gerbera en wil als voorzitter de komende jaren inzetten op continuïteit en stabiliteit. „Er staat druk op de teelt en er vallen bedrijven af. Goed onderzoek blijft belangrijk om de teelt verder te ontwikkelen zodat er ook in de toekomst een plek is voor de gerberateelt.”

„De landelijke commissie Gerbera is al jaren een innovatieve club van vooruitstrevende ondernemers”, zegt Van Holstein. „Tot nu toe zijn al heel wat doelen bereikt. Aan mij de taak om dit te continueren en verder uit te bouwen. Hierdoor blijven we met Gerbera Nederland koploper op het gebied van teelt en teeltkennis.” De voorzitter behoort tot de jongste generatie gerberatelers bij Holstein Flowers, een familiebedrijf dat werd opgericht in 1946. Op twee locaties in De Lier telen ze meer dan 100 rassen, waarvan 80% van eigen selectie en veredeling komt.

De gewascoöperatie Gerbera is in 2014 opgericht en heeft tot doel onderzoek te doen om knelpunten in de gerberateelt op te lossen en toekomstgericht onderzoek te initiëren. In 2018 wordt onderzoek gedaan naar meeldauw, roofwantsen, trips, ralstonia, wol- en schildluis, fusarium, weekhuidmijten, het groeimodel en chloorontsmetting. Voor 2019 staat onder andere ook telen met een hoog natrium en meten van weerbaarheid op het programma als aanvulling op de lopende onderzoeken van 2018. De leden van de landelijke commissie Gerbera vormen samen het bestuur van de gewascoöperatie Gerbera. Dit zijn: Hans van Holstein, Ruud van Leeuwen, Ruud Batist, Berry den Houter, Hen Groenewegen, Willem Peter van den Berg, Arjan Koolhaas, Eugenie Dings en Aad Zuiderwijk.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties