Union Fleurs krijgt Keniaanse voorzitter

Richard Fox, voorzitter van de Kenya Flower Council, is onlangs verkozen tot voorzitter van Union Fleurs, de internationale koepel van bloemen- en plantengroothandelsorganisaties. Het is voor het eerst in het zestigjarig bestaan van Union Fleurs dat het voorzitterschap in handen komt van iemand uit een niet-Europese handelsorganisatie.

De verkiezing vond op 14 april plaats tijdens de algemene ledenvergadering van Union Fleurs in het Italiaanse San Remo. Fox volgt Herman de Boon op die sinds 2014 het voorzitterschap bekleedde. Voor zijn bijzondere verdiensten – hij werkte de afgelopen jaren hard aan een nieuwe strategische visie voor de organisatie – mocht hij de onderscheiding erevoorzitter van Union Fleurs in ontvangst nemen.

De bestuursleden van Union Fleurs, v.l.n.r.: Augusto Solano, (Ascolflores, Colombia), Frank Zeiler (BGI, Duitsland) Richard Fox (KFC, Kenia), Sylvie Mamias (secretaris-generaal van Union Fleurs), Matthijs Mesken (VGB, Nederland) en Paolo Di Massa (ANCEF, Italië). Op de foto ontbreekt Martin Estad (Flora Dania, Denemarken).

In de nieuwe strategische richting die de internationale groothandelskoepel inslaat, ligt de focus de komende twee jaar op een stevige lobby in Brussel. Union Fleurs wil zich meer in de kijker spelen bij de Europese Commissie en het Europees Parlement. Daarnaast lijken er intern wat zaken te gaan veranderen bij de koepelorganisatie. Zo wil de potplantengroothandel meer invloed in Union Fleurs. Op initiatief van de Duitse BGI komen de Europese potplantengroothandelsbedrijven hiervoor in juni bij elkaar in München.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties