Samenwerking Dümmen Orange en Kordes Rosen

Dümmen Orange en Kordes Rosen, de Duitse veredelaar van snij-, pot- en tuinrozen gaan hun gezamenlijke assortiment tonen in de Dümmen Orange-rozenshowtuin in De Kwakel, Hierdoor kunnen klanten van beide bedrijven toegang krijgen

 

De ondertekening van een zogenoemd showkascontract markeert volgens beide partijen het begin van een nieuwe samenwerking, met als doel het gezamenlijke, omvangrijke assortiment rozen in Europa verder uit te breiden. In de showkas aan de Hoofdweg 119 in De Kwakel zijn reeds zo’n tien cultivars van Kordes Rosen, die met name focust op de ontwikkeling van nieuwe snijrozenrassen, gepoot. De eerste bloemen worden binnen enkele weken verwacht. Tot november 2019 heeft Kordes nog zijn showruimte voor snijrozen bij Moerheim (MNP) in Leimuiderbrug. Die gewassen zijn eind 2015 aangeplant en in volle productie.

Kordes huurt showruimte bij Dümmen Orange

De bedrijven zijn overeengekomen dat Kordes Rosen een deel van de showtuin (8 bedden van 45 m1) afhuurt en dat Dümmen Orange ook de vermeerdering van de Kordes-rozenrassen voor de Europese markt op zich neemt. Door het toepassen van het Dümmen Orange Greencare-programma in De Kwakel garanderen beide ondernemingen daarmee gezond plantmateriaal voor hun klanten. Naast de vermeerdering op deze locatie zal Kordes Rosen ook van het beschikbare laboratorium gebruik kunnen maken om uitgangsmateriaal te testen.

Alles onder één dak 

John Kordes, CEO van Kordes Rosen: “Dümmen Orange is de perfecte keuze om onze rassen voor de Europese martk aan telers te presenteren op een hypermoderne locatie. De Europese markt is vrij klein. Ons grootste ras in Nederland is Red Eagle met 4 ha aanplant bij Arend Roses. Aangezien onze klanten ook klant zijn bij Dümmen Orange, is het voor hen aantrekkelijker wanneer we samen onder één dak presenteren. Wij vinden het belangrijk om samen te werken met Dümmen Orange, omdat zij de vermeerderaar zijn van de Kordes-rassen voor onze Europese klanten. Volgens ons biedt Dümmen Orange de hoogste standaard op het gebied van veiligheid bij de vermeerdering van onze snijrozenrassen.”

 

Philip Veys en Koen Stigter van Dümmen Orange met in hun midden Göran Basjes van Kordes Roses
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties