Telers gezocht voor onderzoek hergebruik drainagewater

Op den duur moeten alle telers het drainagewater hergebruiken in hun teelt. Maar bij grondgebonden teelten is nog veel onbekend over de kwaliteit van dat water. Daarom zoekt de business unit Glastuinbouw en Bloembollen van Wageningen University & Research telers van grondgebonden teelten voor een praktijkonderzoek.

Wageningen University & Research onderzoekt komende jaren de aanwezigheid van ziekten, zout, auto-toxiciteitsstoffen, nutriënten en organische stoffen in het drainagewater in grondgebonden teelten. Dit gebeurt door middel van bemonstering bij praktijkbedrijven. Per bedrijf zal bekeken worden welke ontsmetting nodig is en welke aanvullende technieken nodig en rendabel zijn

Wageningen University & Research zoekt voor deze bemonstering telers met een grondgebonden teelt met bijvoorbeeld chrysant, radijs, freesia, lisianthus of nerine. Deze telers kunnen zich aanmelden tot eind april 2020 via erik.vanos@wur.nl. In mei start de bemonstering, in het najaar moet bekend zijn waar de problemen liggen en hoe die opgelost kunnen worden. Volgend jaar zal samen met telersgroepen en toeleveranciers onderzoek gedaan worden naar de mogelijke technische aanpassingen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties