Tulpenteler Niels Kreuk wint duurzaamheidsprijs

Niels Kreuk, tulpenteler en -broeier uit Andijk, heeft de Martien Zandwijk Prijs gewonnen  voor zijn inzet voor de verduurzaming van de tulpenteelt.

Kees Stoop, voorzitter van het Milieuplatform Bloembollen, vertelde bij de prijsuitreiking dat Kreuk zich afgelopen jaar weer vol energie ingezet voor het verduurzamen van de bollen- en bloementeelt van tulp. „Hij krijgt deze prijs niet alleen voor het verduurzamen van zijn eigen bedrijf, maar juist omdat hij zich inzet voor de verduurzaming van de hele sector. Hij heeft zich bijvoorbeeld sterk gemaakt voor innovaties op het gebied van waterzuivering en energiebesparing. Hij draagt deze inzet uit binnen vele organisaties, waaronder de KAVB en GreenPort Noord-Holland Noord. De activiteiten van Niels voor scholieren zijn ook een belangrijke factor in de toekenning van deze prijs.”

De prijs is vernoemd naar de oprichter en eerste voorzitter van het Milieuplatform Bloembollen, de in 2013 overleden Martien Zandwijk. Hij was een groot voorvechter van duurzaamheid en van het bloembollenvak. De prijs, een sculptuur van glaskunstenaar Linda van Huffelen, is ingesteld door de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur(KAVB), de ketenorganisatie voor de bloembollensector. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door lelieteler Hans van der Heijden uit Vledder.

Niels Kreuk kreeg de prijs uitgereikt door Elly Zandwijk, de weduwe van Martien Zandwijk. (foto: Rene Faas)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties