Twee beoogde nieuwe commissarissen Royal FloraHolland

De Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland draagt Birgit Otto en Piet Coelewij voor als extern commissaris van de veiling. De voordracht staat op de agenda van de ledenraad op 12 december 2019.

Op dat moment treedt Jan Andreae terug als extern commissaris vanwege het bereiken van het einde van zijn termijn. Daarnaast is er nog een open positie binnen de negen personen tellende Raad van Commissarissen.

Birgit Otto is sinds 1 september 2014 Executive Vice President en Chief Operations Officer van Schiphol Group. Daarvoor vervulde zij de functie van Directeur Airport Operations. Zij werkt sinds 2001 bij Schiphol Group. Daarvoor was zij werkzaam bij Nedlloyd Group. In haar huidige functie is zij verantwoordelijk voor de portefeuilles Operations, Security & Safety, Commercial Propositions, Digital en Marketing & Aviation.

Piet Coelewij was CEO van de Wehkamp Group tot april 2019 en adviseur tot oktober 2019. Eerder was hij Vice President of Global Operations en Managing Director Europe van het Amerikaanse bedrijf SONOS. Van 2007 tot 2011 bekleedde Piet Coelewij diverse senior posities bij Amazon.com in Engeland en daarvoor bij Philips Consumer Electronics in China. Momenteel is hij lid van de Raad van Commissarissen van Jumbo Supermarkten en non-executive bestuurder van Displaydata Ltd in Engeland. Coelewij is ook lid van het bestuur van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van e-commerce bedrijven in Nederland.

Vanwege het vertrek van Emiel Barendse is er nog de vacature voor een lid-commissaris. De voordracht daarvoor wordt binnenkort verwacht. Commissarissen Jack Goossens, Rosaline Zuurbier en Gerben Ravensbergen zijn beschikbaar voor een volgende termijn.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties