Terugblik kweker Peter Lievaart: ‘Opeens hoorde ik een hele harde klap’

Vakblad voor de Bloemisterij kijkt terug op 2021 met zes gebeurtenissen uit het afgelopen jaar. Vandaag deel een. Op zondagavond 7 februari zag freesiakweker Peter Lievaart van Fa. P.D. Lievaart en Zonen in Naaldwijk hoe een derde van zijn kas instortte. Hij en zijn broers René en Ful verloren daardoor 1,2 ha aan freesia en de verwarmingsketel.

Een sneeuwstorm zorgde ervoor dat een deel van de kas het begaf. Het sneeuw op de kassen waaide naar het lager gelegen deel, waardoor het te zwaar werd en het glas bovenop en aan de zijkanten brak. De broers zijn tot in december bezig geweest met het slopen en opnieuw opbouwen van dit kasdeel.

Peter, René en Ful Lievaart blikken in Vakblad voor de Bloemisterij 51/52 terug op de instorting en de nasleep. „De schade is opgelopen in de tonnen en het is spannend hoeveel de verzekeraar gaat uitkeren”, zegt René Lievaart.

Lees hier het volledige artikel in mijnbloemisterij.nl. In de online versie staat een video van de ingestorte kas, gefilmd met een drone. Deze terugblik is uitgebreider dan het artikel dat vrijdag in het vakblad verschijnt.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

(vlnr) Peter, René en Ful Lievaart in de kas, nadat die door sneeuwval is ingezakt. (Foto: Thierry Schut)
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties