Kwekers in De Lier starten Warmtecoöperatie Kralingerpolder

Kwekers in De Lier hebben deze maand de Warmtecoöperatie Kralingerpolder opgericht. De aangesloten bedrijven, bij elkaar goed voor 117 ha glas, willen samen aan de slag met duurzame warmte in de vorm van geothermie, biomassa of restwarmte, in combinatie met een goede CO2-voorziening. Als eerste stap daarnaartoe gaat de coöperatie het komend halfjaar de mogellijkheden van een warmtenet in de Kralingerpolder onderzoeken.

Dat hebben de aangesloten bedrijven op 1 februari tijdens een eerste algemene ledenvergadering besloten, zo meldt voorzitter Jacco Besuijen van de warmtecoöperatie. In het kader van het onderzoek heeft de organisatie contact met andere warmtecoöperaties en -projecten in het Westland en daarbuiten. Koppeling van de diverse duurzame warmtevoorzieningen in het Westland tot één warmtesysteem wordt gezamenlijk met de andere warmteclusters opgepakt.

Het bestuur van Warmtecoöperatie Kralingerpolder bestaat uit: (v.l.n.r.) Marcel van den Berg (Kwekerij Van den Berg), Willem van der Voort (Levoplant), Jacco Besuijen (Prominent), Patrick Dekker (Lans) en Mirjam Boekestijn (Westlandpeppers).

LTO Glaskracht Nederland en Energie Transitie Partners (ETP) ondersteunen het proces en de werkzaamheden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties