Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Landbouwminister Carola Schouten geniet van alle ministers meeste vertrouwen

Landbouwminister Carola Schouten geniet van alle ministers meeste vertrouwen

0

Van alle ministers in het kabinet-Rutte III geniet minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) het meeste vertrouwen bij de kiezers. Dat blijkt uit een opiniepeiling door Maurice de Hond.

Bij kiezers van alle partijen, behalve D66, staat Schouten bij de eerste drie. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK) staat op twee, met name dankzij kiezers van de linkse oppositiepartijen.

De patronen van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Wopke Hoekstra van Financiën lijken op elkaar. Sigrid Kaag, waarnemend minister van Buitenlandse Zaken, is de grote favoriet van de linkse oppositie (en D66), maar zeker niet van de kiezers van de VVD.

Fractievoorzitters
Bij de rangorde van de fractievoorzitters staat Klaas Dijkhoff bovenaan. Volgens De Hond is het vrij ongewoon dat een fractievoorzitter van een regeringspartij zo hoog scoort. Opvallend is dat ook de tweede en derde plaats bezet zijn door fractievoorzitters van regeringspartijen. Alleen Alexander Pechtold scoort laag.

Bron: Maurice de Hond

Reageer op dit artikel

avatar