Langste plantenbak ter wereld staat in Voorne

Afgelopen zondag hebben de Plattelandsjongeren van Voorne het record van de langste plantenbak ter wereld verbroken. Om 16:00 uur werd het laatste stukje geplaatst onder toeziend oog van burgemeester Junius van Hellevoetsluis. De bak van 1370,45 meter is te zien langs de N57 tussen de Zwartedijk en het Haringvliet, aan de fietsroute richting Zeeland.

Het vorige record voor de langste plantenbak stond op naam van twee Oostenrijkse dorpjes, die hun woonplaatsen hadden verbonden met 1218,23 meter lange plantenbak. De nieuwe recordpoging is ondernomen vanwege het 70-jarige bestaan van de Plattelandsjongeren Voorne. Het is het startsein van een feestmaand, waarin PJ Voorne op 26 augustus ook een oogstdag in Tinte organiseert.

Vanaf april is er gebouwd aan de plantenbak, die gemaakt is van pallethout en bestaat uit bakken van een meter lang die op locatie aan elkaar worden geschroefd. Hoofdsponsor Islandplant uit Vierpolders heeft ruim 10.000 planten gesponsord om de benodigde meters te maken.

Verder heeft Sjaak Buijs uit de Lier de bak voorzien van Sunsation Sunflowers en een potchrysanten. Ook zijn er de Magical hortensia’s van Dijk van Dijk uit de Lier te vinden. Het transport van de planten werd gesponsord door Van der Arend transport uit Rockanje. Alle planten zijn gepoot in 40 kuub potgrond, gesponsord door Horticoop.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties