Leden LTO Noord Glaskracht stemmen in met koerswijziging

De ledenraad van LTO Noord Glaskracht stemt in met de in oktober aangekondigde koerswijziging van LTO Glaskracht Nederland. De belangenbehartiger neemt vanaf 2014 de vaktechnische ondersteuning over die LTO Groeiservice telers nu nog biedt. Ook worden drie innovatieprogramma’s van het PT overgenomen.

Dat maakte voorzitter Nico van Ruiten woensdag bekend tijdens de jaarvergadering van LTO Noord Glaskracht in Den Haag, die werd bezocht door ruim tweehonderd leden. „Met de nieuwe koers zetten we het wegvallen van het Productschap Tuinbouw om in een kans”, aldus de glastuinbouwvoorman.

LTO Glaskracht Nederland neemt de innovatieprogramma’s Kas als Energiebron, Glastuinbouw Waterproof en Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid over van het PT. Om deze voormalige PT-activiteiten te kunnen financieren, is een contributieverhoging nodig.

Verrekening
De ledenraad, het hoogste orgaan van LTO Noord Glaskracht, besloot deze extra last op basis van areaal over de contributiestaffels te verdelen. „Deze verrekening is te vergelijken met de wijze waarop het PT de heffingen berekende”, aldus Van Ruiten.