‘Ledenraad moet in zijn kracht gezet worden’

De Bloemisterij sprak met initiatiefnemers van de noodrempetitie Rémi van Adrichem van RM Plants en Robin Jongkind van FreshPortal en ondertekenaar Ad Dekkers van Sentinel. Een aantal initiatiefnemers en een aantal ondertekenaars van de petitie spraken twee maal met een afvaardiging van de ledenraad. Een keer informeel en op vrijdag 19 maart formeel. Ze delen hun ervaring met de Bloemisterij.

De petitie levert kritiek op de governance en directie van RFH. Een van de eisen van de petitie is een audit op de directie. Schiet de ledenraad in hun ogen ook te kort? Van Adrichem nuanceert. „Ik denk dat de ledenraad heel goed kan functioneren als je de ledenraad in zijn kracht zet. Dat is nu niet het geval.”

Robin Jongkind (l) en Rémi van Adrichem.

Volgens het drietal moet de ledenraad bij ieder onderwerp expertise van buiten inhuren. Jongkind: „Daarom zeggen we: laat de audits uitvoeren, dan weten we of de goede weg bewandeld is. Je kunt kwekers niet kwalijk nemen dat ze geen verstand hebben van het opzetten van een transportonderneming of de PSD2-handelsroute. Als de ledenraad geen externe deskundigen heeft ingehuurd, kan ze dat indekken met audits. De ledenraad moet de petitie met twee handen aangrijpen. Wij staan aan dezelfde kant. We willen een sterke coöperatie.” (..)

Lees het volledige artikel in de Bloemisterij editie 13. Hebt u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via Mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties