Logiqs Agro International failliet verklaard

De rechtbank heeft Logiqs Agro International op 12 augustus failliet verklaard. Daarnaast werd het faillissement uitgesproken van de groepsvennootschappen. Eerder op 31 juli werd het faillissement uitgesproken van zustermaatschappijen Leen Huisman Scherming, Huisman Montage en Ruud Vlottes Scherming.

Logiqs-Agro-directeur Gert-Jan van Staalduinen heeft geprobeerd om de bedrijven over te nemen vanuit zijn persoonlijke holding. Dit is echter niet gelukt. „Door de grote verwevenheid van de BV’s kwamen alle problemen van Leen Huisman Scherming bij de zusterbedrijven terecht”, aldus Van Staalduinen.
Na het eerdere faillissement van scherminstallateur Leen Huisman heeft de financier de kredieten bevroren en is een acuut liquiditeitsprobleem ontstaan. Logiqs Agro International zag zich daarom genoodzaakt het eigen faillissement aan te vragen.

De curator en Van Staalduinen werken nu aan een doorstart, met als insteek om de onderneming in de huidige vorm te laten voortbestaan op het huidige adres. „We gaan in het pand flink met de lasten omlaag omdat we alleen gaan betalen voor het deel dat we gebruiken”, zegt Van Staalduinen. „In de tussenliggende periode zullen we verder werken aan de lopende projecten. Ook de Servicedienst werkt door en is bereikbaar op het bekende nummer.”