Lucas de Nolf nieuwe voorzitter BEST-Select

  Lucas de Nolf is de nieuwe voorzitter van Best-Select. Het is zijn ambitie de Vlaamse boomkwekerij als innovatief op de kaart te zetten.

  BEST-select heeft als missie om nieuwigheden van goede kwaliteit binnen het sortiment van de Vlaamse boomkwekerij te ontwikkelen en gezamenlijk op de markt te brengen. In zijn rol als voorzitter streeft Lucas De Nolf ernaar om de Vlaamse boomkwekerijsector beter te positioneren en nog meer in te zetten op verkoop en innovatie.

  „Dankzij het ILVO beschikt BEST-select over een ongezien onderzoekscentrum waar veel veredelaars jaloers mogen op zijn. We moeten dit potentieel zo goed mogelijk benutten om een meerwaarde te creëren voor de Belgische sierteelt. We leven in een geglobaliseerde wereld. We moeten gebruik maken van deze globalisering om bijkomende waarde te creëren. Belangrijke focuspunten zijn daarom in eerste instantie goede samenwerkingsverbanden wereldwijd en een correcte prijsbepaling van licenties”, aldus De Nolf in een persverklaring.

  BEST-select is een coöperatieve vereniging van 17 Vlaamse sierteeltkwekerijen die samenwerken met  het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) voor het ontwikkelen van nieuwe gewassen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties