Lucas Vos: „Leden en bedrijf weten niet waar het heen moet”

Een van de eerste indrukken van de nieuwe FloraHolland-directeur is dat kwekers en het veilingbedrijf niet precies weten waar het heen moet. „Er is een gevoel dat dingen anders moeten, maar hoe precies is niet helder.”

Dat zegt Vos in het decembernummer van FloraHolland Magazine. Vos zegt op Trade Fair veel kwekers te hebben gesproken. Vos: „Daar zag ik hoe goed zij de markt aan het benaderen zijn. Toch was er twijfel. Noch de leden, noch het bedrijf weten precies waar het heen moet. Er is een algemeen gevoel dat dingen anders moeten, maar hoe precies is nog niet helder.”

Vos noemt zichzelf een luisteraar, observator en gevoelsmens. “Ik ben van de consensus. Liever geen beslissingen tegen het gevoel van mensen in. Iemand is niet zomaar ergens op tegen. Dus wil ik luisteren, kijken, praten. Wat mij betreft komt er vaker kwekers-, kopers- en medewerkersonderzoek dan eens per twee jaar. Ik sta wel voor het nemen van beslissingen. ”

Vos noemt zichzelf een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen en zegt verder in het interview FloraHolland niet als een tussenstap te zien naar iets anders.

Met de start van het nieuwe jaar heeft FloraHolland een statutaire directie die uit twee leden bestaat. Naast Lucas Vos is Rens Buchwaldt financieel directeur. Buchwaldt nam sinds het vertrek van Timo Huges de functie van algemeen directeur waar.