’Mededingingsautoriteit onderzoekt FloraHolland’

De mededingingsautoriteit ACM doet onderzoek naar FloraHolland, beweerde de advocaat van 32 handelaren tijdens het kort geding met de veiling over de kloktarieven.

Advocaat André Brantjes die de 32 handelaren vertegenwoordigde, haalde in zijn pleidooi aan dat het onderzoek dat de NMa in 2007 deed naar de positie van FloraHolland een vervolg lijkt te krijgen in een onderzoek van de ACM (Autoriteit Consument en Markt). ACM is een fusie tussen NMa, Opta en Consumentenautoriteit.

Volgens Brantjes lijkt het er op dat ACM onderzoekt of FloraHolland niet te monopolistisch is.

In zijn verweer zei de advocaat van FloraHolland, Gerard van der Wal, dat ACM in een contact met hem had laten weten niet blij te zijn dat het mogelijke onderzoek werd ingebracht in het kort geding. ACM wilde Van der Wal niets zeggen over een onderzoek naar FloraHolland.

VGB-directeur Robert Roodenburg zei na afloop van het kort geding desgevraagd dat volgens hem ACM een onderzoek doet naar FloraHolland. ACM zou bij VGB namen van handelsbedrijven hebben opgevraagd. Ze zou de handelsbedrijven willen interviewen over de veiling.

Het is niet duidelijk waar het onderzoek over zou gaan of wie om een onderzoek naar de veiling heeft gevraagd. VGB niet, verzekerde Roodenburg.

ACM doet nooit mededelingen omtrent onderzoeken waarmee zij zich bezighoudt.