Medewerkers FloraHolland stemmen in met sociaal plan

  Een meerderheid van alle vakbondsleden bij FloraHolland heeft ingestemd met het sociaal plan. De vakbonden en de directie van de veiling bereikten hierover half februari een akkoord.

  Dit is de uitkomst van overleg tussen de bonden en haar leden. Het sociaal plan is vanaf 15 oktober 2013 van toepassing. Er zijn onder meer afspraken gemaakt over tijd en keuze voor boventallige medewerkers en een reiskosten- en reistijdenregeling.

  ‘Overwinning voor vakbonden’
  Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV Bondgenoten: „Het sociaal plan is een grote overwinning voor de leden van FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond. Tijdens de stakingen hebben zij een belangrijk signaal afgegeven dat er veel onvrede was over de manier waarop FloraHolland omging met haar medewerkers. Zij hebben FloraHolland gemaakt tot wat het is: de grootste veiling van bloemen en planten ter wereld. Ook nu het minder gaat, mag de directie dat niet uit het oog verliezen. Er was een staking voor nodig om ze dat besef bij te brengen.”

  Staking
  Werknemers in Naaldwijk, Aalsmeer en Rijnsburg legden vier dagen het werk neer voor een beter sociaal plan. Het was de eerste staking in de 103-jarige geschiedenis van FloraHolland en haar voorgangers.

  De cao-onderhandelingen tussen de vakbonden en FloraHolland beginnen op 28 maart.

  Bron: Vakblad voor de Bloemisterij