Medewerkers FloraHolland zetten staking door

De medewerkers van FloraHolland leggen vanaf vanmiddag 16:00 uur wederom het werk neer. Ze vinden dat de voorstellen van FloraHolland veel te ver af staan van hun eisen.

FloraHolland had de bonden vrijdag uitgenodigd voor een gesprek op maandag en aangegeven de werknemers tegemoet te willen komen. Ook medewerkers hadden bericht ontvangen met de voorstellen van de veiling.

Volgens Kitty Huntjens van CNV Dienstenbond komen de voorstellen van de veiling niet in de buurt van wat de werknemers willen. Volgens haar regende het de afgelopen uren telefoontjes, mails en sms’jes van werknemers met het verzoek om de staking voort te zetten. „De stakingsbereidheid is misschien nog wel groter dan afgelopen vrijdag”, zegt Huntjens.

Huntjens geeft aan dat de aanpassingen die FloraHolland doet in de reistijd klein zijn. De reistijd bij het aanvaarden van een baan op een andere vestiging verandert niet, er komt alleen een kleine aanpassing in de vergoeding. Het voorstel in de ontslagvergoeding noemt Huntjens een sigaar uit eigen doos. „Werknemers die ontslagen worden mogen alleen een maand langer in dienst blijven doordat de opzegtermijn een maand wordt verlengd”, aldus Huntjens. Celil Çoban van FNV Bondgenoten: „Als FloraHolland wil praten moeten ze met goede voorstellen komen. Dit is echt bizar.”

Medewerkers in Aalsmeer en Naaldwijk leggen vanaf 16:00 uur vanmiddag het werk neer. Medewerkers van Rijnsburg volgen, vanwege de zondagsrust, maandag om 03:30 uur.

FloraHolland noemt de komende staking van de medewerkers niet verantwoord en onacceptabel. „Dergelijke acties schaden het belang van kwekers en klanten en medewerkers die hun best voor kwekers en kopers willen doen.”

FloraHolland neemt maatregelen om het doorgaan van de aanvoer- en veilprocessen te verzekeren. De inschatting is, gebaseerd op de huidige informatie, dat de aanvoer- en veilprocessen doorgaan. FloraHolland verwacht daarbij enige vertraging.