Meijer Roses pakt drie prijzen op Keukenhof

Meijer Roses uit Pijnacker behaalde op de rozenshow in Lisse de VGB-award met zijn inzending Avalanche+. Met cultivar Pearl Avalanche+ ging Meijer aan de haal met de Keukenhof Vakprijs roos 2015 en de beker in de categorie ‘Roos Nederland’.

In week 15 en 16 staat roos centraal tijdens de binnententoonstelling in het Oranje Nassau Paviljoen op Keukenhof. Een volle zaal met 350 vazen rozen. Een jury van handelaren beoordeelde het aanbod op handelswaarde. Meijer Roses had met Avalanche+ de hoogste score: 9,8 punten. Cees Heemskerk, voorzitter van de Stuurgroep Lijnrijders Bedrijven (SLB) van brancheorganisatie VGB reikte donderdag 9 april de bijbehorende VGB-award uit.
Voor Meijer Roses was het de vijfde VGB-award op rij. Tweemaal gewonnen met Sweet Avalanche+ en driemaal met Avalanche+.

Avalanche+ is een prijswinnende cultivar. Teler Sjaak Koene uit De Lier won de VGB-award in 2009 en 2010 ook met Avalanche+. Alleen de eerst uitgereikte VGB-award – in 2008 – ging naar een andere cultivar. Toen won John van Os met Amalia

In de categorie Roos ‘overig’ won kwekerij PureRoses Maria Rosa uit De Lier de VGB-award 2015 met de Testarossa (cijfer 9,6) en bij de geïmporteerde rozen Mount Kenya Flowers met de Confidential (cijfer 9,1).

Keukenhof
Een vakjury van veilingmedewerkers en telers oordeelde dat Avalanche Pearl van Meijer Roses de eerste prijs verdiende in de categorie Roos NL. Het juryrapport: gelijk van rijpte, sjiek en een mooie algehele uitstraling. De cultivar was volgens de jury tevens de allermooiste van de show en kreeg daarom de Keukenhof Vakprijs 2015, met als toevoeging: de roos is een eyecatcher voor het gehele rozenvak!

In de categorie ‘Roos Import’ won de cultivar Maritim van Timaflor uit Kenia. Een speciale vermelding was er voor de firma G.F.J. van Seters uit De Lier voor zijn ingezonden trosroos Mimi Eden.