Minder aanvoer in frisse maand april

In april kwamen er door de lage temperaturen minder bloemen en planten op de markt. Tevens kende de veiling vorige maand een veildag minder. Gemiddeld werden bloemen en planten beter betaald.

Bij de snijbloemen lag de aanvoer 12,4% lager. De gemiddelde prijs steeg met twee cent naar € 0,21. Van tulp, cymbidium, pioen en snijhortensia kwamen minder stelen op de markt. Bij pioen en snijhortensia had dit vooral te maken met de koudere temperaturen. Met een gemiddelde temperatuur van 8,9 graden lag de temperatuur in april 3,2 graden lager dan vorig jaar.

Bij de kamerplanten werden er 10,3% minder stuks aangevoerd. De prijs kwam uit op € 1,78; een stijging van twee cent. Bij phalaenopsis zat zowel de aanvoer als de prijs in de min. Ook bij hydrangea was dit het geval. De aanvoer van dit product daalde met 10% en de gemiddelde prijs nam met € 0,15 af.

Ook bij de tuinplanten lag de aanvoer een stuk lager. Er werden 15,2% minder planten aangevoerd. De gemiddelde prijs kwam uit op € 1,08 en dat is zeven cent meer dan vorig jaar. De aanvoer van pelargonium en osteospermum lag respectievelijk 15,6% en 23,4% lager.