Minder bezoekers HortiContact Gorinchem

Volgens de organisatie trok HortiContact vorige week 16.384 geïnteresseerden. Dat waren er minder dan vorig jaar.

Tijdens de editie van 2016 kwamen er nog 16.650 bezoekers af op het relatie-evenement dat toen nog de Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem heette. Dat aantal lag in de lijn van de aantallen van de jaren ervoor.

Volgens HortiContact waren de evenementenhal en de exposanten zeer te spreken over het beursverloop. Met name de hoge kwaliteit van de bezoeker was erg positief.

Er namen deze veertiende editie een recordaantal exposanten deel aan HortiContact: 510

Op HortiContact merkten exposanten dat het weer beter gaat in de sector en de kwekers weer meer vertrouwen krijgen. Een ander positief punt was de gezellige en laagdrempelige sfeer. “En er is een hoog ons-kent-ons gehalte. Dit is een echte relatiebeurs. Door de veel kleine stands dicht bij elkaar ontstaat er veel afwisseling en is de beurs overzichtelijk”, aldus Sander Clemens namens Jiffy.

Dit jaar organiseerde Evenementenhal voor het eerst een HortiContact Tour voor internationale telers. Deze tweedaagse excursie ging langs meerdere teeltbedrijven en kenniscentra om internationale telers kennis te laten maken met de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse glastuinbouw. In totaal namen 35 bezoekers uit 14 verschillende landen deel aan de HortiContact Tour.

In 2018 vindt HortiContact plaats op 20, 21 en 22 februari. Met HortiContact wil Evenementenhal zich blijven focussen op de Nederlandse doelgroep en geven ze gehoor aan de toegenomen interesse vanuit het buitenland.