Mini-petunia tuinplant van de maand april

  Mini-petunia staat in april als Tuinplant van de Maand in de belangstelling.

  ‘Tuinplant van de Maand’ is een initiatief van Mooiwatplantendoen.nl. Kwekers en groenspecialisten uit de sierteeltsector selecteren op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl maandelijks een tuinplant met als doel te inspireren en te enthousiasmeren.

  Met name op de winkelvloer worden klanten verleid tot aankoop. Speciaal voor verkooppunten van tuinplanten heeft Mooiwatplantendoen.nl een kalender opgesteld, zodat de verkooppunten bepaalde tuinplanten op relevante momenten duidelijk kunnen presenteren. Ook online is er volop informatie te vinden over de geslecteerde planten.

  Dertig soorten
  De plant komt veel voor in Zuid-Amerika, waar hij groeit van nature in een strook van zuid-Brazilië tot Peru en Chili. Er zijn zo’n dertig soorten in tinten als rood, oranje, geel, roze, wit en dieppaars. De mini-petunia bloeit één seizoen van april tot en met oktober. Ideaal voor hangmanden, balkonbakken en potten al doet de plant het ook goed in borders.

  De Mexicaan Antonio de Caly Bracho was in de 18e eeuw de eerste die de plant beschreef. Vandaar dat de botanische naam Calibrachoa luidt, maar in Nederland wordt de plant gewoon mini-petunia genoemd.