Minidrones tegen insecten boeken vooruitgang

  PATS Indoor Drone Solutions boekt vooruitgang met de toepassing van minidrones tegen schadelijke insecten in kassen.

  Vorig jaar is PATS gestart met het testen van minidrones tegen Turkse mot in gerbera’s en chrysanten. Tot nu toe kunnen de drones rondvluchten uitvoeren in een kas. Ze kunnen ook al op stations landen en hun batterij opladen, zodat ze volgens PATS altijd klaar zijn om in actie te komen.

  Binnenkort verwacht PATS dat de drones autonoom kunnen vliegen. Daarna worden systemen getest om te kunnen jagen op motten en om data hiervan te kunnen verzamelen. Jaagtesten zijn in de praktijk al bezig, laat Bram Tijmons van PATS weten. „Maar we focussen eerst op volledig autonoom vliegen, want dan kan je jaagtesten in een grotere hoeveelheid tegelijkertijd uitvoeren.” Hij hoopt vanaf mei te kunnen focussen op het jagen.

  Het einddoel is om plaaginsecten te kunnen beheersen met behulp van de minidrones, zodat er minder gewasbeschermingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.

  Demonstratie voor Amerikaanse landbouwminister

  Het project trekt internationale aandacht. In februari demonstreerde PATS de innovatie aan de Amerikaanse minister van landbouw, Sonny Perdue, bij Koppert Cress. Perdue bezocht dit bedrijf samen met de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra. Het was onderdeel van een bezoek aan Europa en de Europese Commissie in Brussel.

  Foto: PATS

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties