Minister Koenders opent pluktuin op de Dam

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders opent op zaterdag 16 januari de Nationale Tulpendag 2016 op de Dam in Amsterdam. Voor het vijfde jaar op rij leggen tulpenkwekers een reusachtige pluktuin aan met ruim 200.000 tulpen als startsein voor een nieuw tulpenseizoen.

Na de opening mag iedereen gratis tulpen plukken. Omdat Nederland in 2016 voorzitter van de EU is, staat de Nationale Tulpendag in het teken van ‘Europa’. Voorafgaand aan de opening doopt minister Koenders samen met locoburgemeester van Amsterdam Kajsa Ollongren een nieuwe tulp. Naar verwachting zal de tuin rond 16.30 uur helemaal ‘leeggeplukt’ zijn.

Tulpendag
Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde dag van januari wordt daarmee ieder jaar de start van een nieuw seizoen van (snij)tulpen gevierd. Tot eind april (ongeveer 100 dagen lang) is de Hollandse tulp volop verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten. Nationale Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers. Samen met veel vrijwilligers, familie en vrienden leggen zij de pluktuin aan.