Moederdag 2015 kent hogere omzet dan vorig jaar

Bij bloemisten in Nederland, Frankrijk en Duitsland is Moederdag dit jaar beter verlopen dan vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van FloraHolland.

FloraHolland heeft een onderzoek uitgevoerd via het bloemistenpanel in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Volgens deze bloemisten hebben klanten dit jaar meer besteed aan Moederdag. Bovendien is er door meer klanten een bloemetje gekocht. De gemiddelde besteding voor een moederdagaankoop was in Nederland € 21, in Duitsland € 19 en in Frankrijk € 28. In Nederland en Duitsland worden de bloemen en planten met Moederdag het vaakst gekocht door mannen. In Frankrijk zijn vrouwen de belangrijkste klant rondom deze dag.

Zoals elk jaar worden meer boeketten dan planten verkocht als moederdagcadeau. In Nederland bestond het aandeel boeketten uit 80% van de totale moederdagaankopen terwijl dit in Duitsland en Frankrijk 70% bedroeg. De meest verkochte plant is de phalaenopsis gevolgd door kalanchoë in pot en anthurium in pot. Bij de bloemen staat roos op nummer één