Mogelijk extra innovatiemakelaars

Er komen mogelijk vier extra innovatiemakelaars die telers gaan adviseren en helpen bij het opzetten van projecten op het gebied van: energie, biobased economy, duurzame productie en gezondheid & welbevinden.

Op 4 december deelde het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) mee een ploeg van zes innovatiemakelaars te hebben ingehuurd die deskundig zijn op het gebied van duurzame productiesystemen (teelt & techniek en bodem & teelt), plantgezondheid, samenwerkende waardeketens en logistiek, water en internationaal.

Eerder dit jaar had het TKI echter aangekondigd met tien innovatiemakelaars te komen. Voor duurzame productiesystemen zouden drie makelaars komen, terwijl er verder nog specialisten zouden worden aangesteld op het gebied van: energie, biobased economy, gezondheid en welbevinden.

Thema’s
Desgevraagd laat woordvoerder Wijnie van Eck van het TKI weten dat het nog steeds de bedoeling is op alle genoemde thema’s innovatiemakelaars aan te stellen. Het consortium is volgens haar nog op zoek naar de juiste mensen.