Monique van Weerdenburg aan de slag bij Greenport Aalsmeer

Per 1 oktober 2020 is Monique van Weerdenburg aan de slag gegaan bij Greenport Aalsmeer. Monique is aangesteld als projectleider binnen de Greenport met in haar portefeuille arbeidsmarkt, onderwijs en imago, meldt de Greenport in haar nieuwsbrief.

Van Weerdenburg werkte hiervoor 12 jaar als key accountmanager bij Royal FloraHolland, en kent de sierteelt van binnenuit. In de laatste jaren was zij verantwoordelijk voor de contacten en dienstverlening aan telersverenigingen, families en potplantenkwekerijen. „Ik  ga me bij Greenport Aalsmeer inzetten om verbindingen tot stand te brengen tussen provincies, gemeenten, scholen, bedrijven en brancheorganisaties, met name op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs. Daarin is veel werk te doen. Het imago van de sierteeltsector in de omliggende gemeenten (Haarlemmermeer en Amsterdam) is niet goed. Men denkt dat er in de sector alleen laaggeschoold werk is, dat het heel vroeg beginnen is en dat er tegen lage lonen gewerkt wordt. Daardoor kiezen studenten niet snel voor opleidingen in de (sier)teeltsector. Ik weet dat dit in de praktijk heel anders is. Er is veel werk, aan de ‘groene’ en de ‘grijze’ kant; de logistiek, de ICT en de techniek.”

“Men denkt dat er in de sector alleen laaggeschoold werk is”

Van Weerdenburg wil contacten tot stand brengen met onderwijsinstellingen (vmbo/mbo/hbo) waarbij studenten sneller gaan kiezen voor opleidingen en later banen in de sierteelt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties