Naam WOW houdt de gemoederen bezig

Half september 2016 bij de onthulling van de naam World of Westland (WOW) voor het internationale kennis- en innovatiecentrum in Naaldwijk was er al gemopper over. En nu liet burgemeester Sjaak van der Tak van het Westland in een radio-interview bij WOS op 3 februari doorschemeren dat de naam wellicht wijzigt.

Van de burgervader is bekend dat hij niet gecharmeerd is van de naam. Dat zei hij ook al in zijn Nieuwjaarsspeech: „Bij WOW denk je niet gelijk aan een school of aan een campus.” Van der Tak vindt Westland Hortivalley Centre een veel passendere naam.

Andere critici menen dat een internationaal kennis- en innovatiecentrum voor de (glas)tuinbouw sowieso niet met het Westland moet worden geassocieerd. Zo ook Hans Ligtenberg van Hogeschool Inholland recentelijk in een interview in het Vakblad: „Als je een internationale uitstraling wilt bereiken, moet je het ruimer zien dan alleen het Westland. Het moet de kracht van de Nederlandse tuinbouw gaan illustreren.”

In september moet het internationaal kennis- en innovatiecentrum zijn deuren openen. Tot die tijd blijft de naam WOW gelden. Betrokken organisaties zijn wel in gesprek met elkaar over een eventuele andere naam.

WOW leidt niet alleen studenten op, maar wordt ook een plek waar bedrijven en andere partijen elkaar ontmoeten in een gastvrije, groene, innovatieve en kennisrijke omgeving. Studeren, innoveren en leren staan centraal. Kennis wordt via deze praktijklocatie zeer dicht bij de praktijk gebracht. Ondernemers uit het binnen- en buitenland kunnen innovatieve kennis opdoen. Food & Flower Xperience Center, Demokwekerij Westland en Lentiz onderwijsgroep zijn de bewoners.