Nederland neemt deel aan Expo 2016 Antalya

Recentelijk heeft Nederland zich officieel aangemeld bij de organisatie van Expo 2016 in het Turkse Antalya als een van de deelnemende landen.

Op 23 april a.s. opent de wereldexpo in Antalya haar poorten. Deze Turkse Floriade zal naar verwachting 8 miljoen bezoekers trekken en is geopend tot 30 oktober van dit jaar.

Nederland is een prominente locatie toegewezen op het expositieterrein, dat maar liefst 100 ha. groot is. Het ontwerp van de Nederlandse inzending is gemaakt door de bekende tuin- en landschapsarchitect Niek Roozen en staat in het teken van het thema ’De Groene Stad’.

De Nederlandse deelname is mogelijk gemaakt dankzij de financiële support van de overheid en de ondersteuning van een aantal bedrijven die producten voor de tuin leveren.

Ten tijde van de Expo zal met medewerking van het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse ambassade in Turkije voor het bedrijfsleven een Holland Dag worden georganiseerd. Die vindt plaats op donderdag 12 mei a.s. in een van de congrescentra op het expositieterrein.

Tijdens deze dag zal een aantal presentaties over de innovatiekracht van de Nederlandse tuinbouwsector worden verzorgd, maar daarnaast wordt het ook een belangrijke ontmoetingsplek voor het leggen van handelscontacten tussen het Turkse en Nederlandse bedrijfsleven.

Nederland deed er lang over om toe te zeggen deel te nemen in Turkije. In mei vorig jaar zei de Turkse organisatie het niet te begrijpen dat Nederland treuzelde om deel te nemen aan de wereldtuinbouwtentoonstelling in Antalya. „Als Nederland er niet bij is zou dat een schaduw werpen op de Expo”, sprak de Turkse ambassadeur.