Niek Jan van Kesteren nieuwe voorzitter Greenport Holland

Per 1 juni volgt Niek Jan van Kesteren Loek Hermans op als voorzitter van Greenport Holland. Hermans blijft wel voorzitter van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Met de scheiding van de functies is er geen sprake meer van één boegbeeld namens de tuinbouw richting politiek. Lobbyen richting politiek zal meer in handen komen van de tien aangesloten tuinbouworganisaties bij Greenport Holland, zoals LTO Glaskracht Nederland.

Invloedrijke man
De partijen die Greenport Holland vormen zijn blij met opnieuw een voorzitter met veel bestuurlijke ervaring. Van Kesteren is een invloedrijk publiek figuur. Van Kesteren werd eind vorig jaar tweede op de lijst van de meest invloedrijke Nederlanders van de Volkskrant. Van Kesteren stopt per 1 juni met zijn werkzaamheden bij VNO-NCW.

Binnen Greenport Holland krijgt Van Kesteren de opdracht om de interne samenwerking tussen de partijen te optimaliseren en Greenport Holland als belangrijke speler in de tuinbouwsector verder te profileren. Het doel van Greenport Holland is te komen tot een gezamenlijke sectorstrategie en -positionering.