Tuin en Landschap nieuws Nieuw boek: Planten combineren

  Nieuw boek: Planten combineren

  0

  Planten combineren is het nieuwe boek van Modeste Herwig en Jeanne van Rijs. Beide  tuinontwerpers hebben een voorliefde voor kleurrijke borders. In het boek leggen ze uit hoe je zelf zulke borders kunt ontwerpen.

  Planten combineren - Modeste Herwig

  Alle basisprincipes komen in het boek aan bod: hoe maak je een beplantingsplan, welke grond is geschikt voor welke plant en welke verzorging hebben de planten nodig. Kortom: hoe kies je voor elke plek de beste plant om het hele jaar rond van een border te genieten. Het boek is geïllustreerd met een grote hoeveelheid tuinfoto’s.

  Praktisch
  Het boek is ingedeeld in vier delen. Het begint met een inleidend deel over het ontwerpen van een beplanting. Deel twee laat diverse inspirerende combinaties op kleur zien. In het derde deel worden zo’n vijfhonderd planten afgebeeld en beschreven, gerangschikt op standplaats en kleur. Het laatste deel is praktisch en beschrijft de aanleg en het onderhoud van borders.

  Planten combineren - Modeste Herwig

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar