Nieuwe Chrysanthemum en Anthurium

  Geïnteresseerd in nieuwe bloemen? Maak dan kennis met drie nieuwe chrysanten en een nieuwe Anthurium, die onlangs op de markt zijn gebracht.

  Santini ‘Maverick White’

  Santinikwekerij Richard van Schie brengt samen met veredelaar Floritec Santini ‘Maverick White’ op de markt. De noviteit is een pomponsantini met een frisgroen hart. ‘De houdbaarheid op de vaas is meer dan uitstekend. De stelen zijn sterk en het hart blijft frisgroen gedurende de gehele bloei’, aldus de kweker. Daarnaast is ook de aanvoer van Maverick Gold gestart. Deze variant is warm geel met een oranje gloed.

  Richard van Schie voert in eerste instantie 10.000 stuks per week aan. Begin februari start Santini kwekerij G. Van Steekelenburg met 45.000 stuks per week. Maverick Gold is nog in testfase en wordt aangevoerd met 3.000 stuks per week.

  Pluischrysant Couture

  De nieuwe pluischrysant Couture van kweker Arcadia en veredelaar Deliflor heeft een kleur die volgens beide bedrijven moeilijk is te omschrijven. ‘De bloemen zijn donkerroze met linten die aan de onderkant grijs zijn. De grote gevulde bloemen en het gedraaide hart zorgen voor een chique uitstraling.’ Arcadia voert Couture aan vanaf week 45 met zo’n 8.000 stelen per week, oplopend naar 15.000 begin 2022.

  Pluischrysant Cuscino

  De zalmkleurige Cuscino van Deliflor wordt door Zentoo in beperkte aantallen op de markt gebracht. Cuscino heeft wel wat weg van een Dahlia volgens de veredelaar. ‘Tel daarbij een uitstekend vaasleven op en sterke takken en dit is een pareltje om mee te werken voor elke bloemist.’

  Anthurium Extase

  De nieuwe snijanthurium Extase van Bouman Anthuriums heeft een frisse wit-groene kleurencombinatie De kolfkleur is eveneens wit met groen en versterkt het frisse gevoel volgens de kweker. De gemiddelde grootte van de bloem is met ruim 15 cm wat groter dan het gemiddelde snijanthuriumbloemformaat. In de winter kunnen de oren wat meer groenverkleuring geven.

  De houdbaarheid van de bloemen is getest met een vaasleven van veertig dagen en de teellengte is 75 tot 80 cm. Vooralsnog is de bloem niet beschikbaar via de klok, maar via de webshop van Anthogether.

  Bron en foto’s: Floritec, Deliflor en Anthogether

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Stienke terpstra
  Stienke terpstra
  2 jaren geleden

  Onderhoud anthurium