Nieuwe hbo-opleiding voor logistiek en marketing versproduct

Fontys International Business School in Venlo biedt sinds kort de nieuwe voltijds hbo-opleiding International Fresh Business Management aan. Studenten worden daarmee klaargestoomd voor functies in de bloemen-, planten- en groentensector als marketing- of logistiek manager, productontwikkelaar, inkoper, algemeen manager of supply chain manager.

De nieuwe opleiding, die op 28 augustus officieel van start is gegaan, is internationaal opgezet en telt momenteel 124 studenten, met name uit Nederland en Duitsland, maar ook uit Azië. Dit aantal ligt aanzienlijk hoger dan de 40 studenten die vorig jaar waren voorzien.

De nieuwe studie is ontstaan vanuit de bestaande differentiatie Food en Flowermanagement. Het initiatief daarvoor kwam zes jaar geleden vanuit Greenport Venlo, toen er vraag was naar een opleiding die nieuwe verbindingen zou leggen in de versketens in Agri & Food.

Strategieën en concepten
Bedoeling is dat de opleiding, die alleen in Venlo wordt gegeven, studenten leert marketingstrategieën en logistieke concepten te ontwikkelen en te hanteren. De kans op een baan is na het volgen van de studie groot, zo stelt Fontys. Studenten van de differentiatie Food en Flowermanagement kregen volgens de hogeschool vaak tijdens hun stage al een baan aangeboden.