Nieuwe vriendschappen rondom een plantje

Op 1 april start Plant a Friend Westland. Roos Vollebregt uit Naaldwijk is de initiatiefnemer en zag het project in Leiden waar zich maar liefst 800 jongeren aanmeldde. Roos vertelt: “Ik kwam dit tegen op TikTok en het sprak me direct aan. Zelf zit ik ook veel thuis en soms mis ik dan de aansluiting bij mijn leeftijdsgenoten. Want zij hebben werk en school. En ik weet ook dat er veel eenzaamheid heerst onder jongeren. Dus ik dacht meteen: dit ga ik in Westland introduceren.”

Roos Vollebregt. Foto: Jo-ann Groenewegen – Dr. Green

Roos heeft Vitis Welzijn gevraagd om haar te ondersteunen. Gemeente Westland vindt het belangrijk om gevoelens van eenzaamheid onder jongeren te bestrijden en heeft Plant a Friend Westland daarom financieel mogelijk gemaakt.

Westlandse kweker sponsort eerste stekken

Roos benaderde ook Aloë Vera kwekerij Dr. Green om de eerste sponsor te zijn. Freek Wesstein: “Wij hebben 60 jongeren bij ons werken en door Roos werd ik me bewust dat eenzaamheid onder jongeren echt een probleem is. Wij willen dan ook graag bijdragen om dit te verbeteren. Dit doen we door de stek te sponsoren en ook door het project bekender te maken door onze jongeren hierover te informeren. Wij zijn dan ook graag ambassadeur voor dit project en steunen Roos op de langere termijn. Ik hoop dat vele kwekers volgen.”

Freek Wesstein, Roos Vollegbregt, Luca Vollebregt. Roos bezocht Dr. Green om te bespreken hoe de stekpakketten straks bij de deelnemers terecht komen.  
Foto: Jo-ann Groenewegen – Dr. Green

In de Bloemisterij van volgende week legt Roos uit hoe Plant a friend werkt en wat haar verwachtingen zijn van het project.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties